Skip to main content

Wat een aangename kennismaking met Unit4 Business World (UBW). Recent kwam ik haar tegen bij voor mij een nog een onbekende klant. Zij waren al wat gewend. Werkte met een ander ERP systeem en maakt gebruik van Kofax en Basware om hun inkomende facturen te verwerken. Ze waren hier niet onverdeeld gelukkig mee en hadden al eerder besloten om een nieuwe weg in te slaan.

Zo zijn ze in de eerste plaats bij UBW uitgekomen. Na het bekende RFI/RFP traject blijkt dat Unit4 Business World het beste bij hen past. Tegelijkertijd willen ze zoveel mogelijk gebruik maken van de BPM (Business Proces Management) functies van UBW. Logisch op zichzelf. Basware werd daarmee overbodig.

Echter, het inboeken van al die facturen en declaraties die via de post en email worden ontvangen, daar wilde ze wel van af. Ondanks het gebruik van Kofax hadden ze hier nog steeds heel veel werk. PDF facturen moesten eerst nog uit de email halen. Losse bijlagen bij de PDF factuur was sowieso een heel gedoe om het bij elkaar te houden. Eigenlijk ontvingen ze facturen liever nog per post dan via de email.

Toen ik mezelf aan hen voorstelde en wij verder met elkaar kennismaakte ontstond er al snel een klik. De klant introduceerde mij bij UBW en inmiddels zijn we aan de slag om samen de facturen voor de klant te verwerken. D.w.z. ik boek alle papieren (scans), digitale (email/PDF ed) en elektronische facturen (UBL). Helemaal geautomatiseerd. Facturen vis ik zelf uit de mail en elektronische facturen haal ik zelf op. Het scannen doen ze gewoon met hun multifunctional. Ik haal ze daar wel weer op. Boeken die hap en doorzetten naar Unit4 Business World.

Op naar de volgende klus…

Leave a Reply

T 088 567 2000