Skip to main content

Shared Service Center bij Truckland

‘De keuze voor een SSC was toen
snel gemaakt door Truckland’

Alle vestigingen van Truckland Nederland waren oorspronkelijk redelijk autonoom. Iedere vestiging werd gerund door haar eigen organisatie. We liepen al langer met de gedachte om voor finance  een shared service centre (SSC) in te richten. Eén centrale locatie waar we voor alle vestigingen de administratie konden voeren. Inmiddels draait deze volop in Rotterdam. De Transaction Robot zorgt ervoor dat de budgethouders op de vestigingen alert blijven.

Zo zijn we er gekomen.

Ooit begonnen in Amsterdam

Alweer lang geleden begonnen we in Amsterdam met de DDi oplossing voor automatische factuurverwerking. Een revolutie kan ik me nog herinneren. Toch denk ik dat we toen al ongemerkt zijn gaan werken aan de inrichting van een SSC.

Nu hebben we een SSC

We leerden al snel dat je plek en tijd onafhankelijk kon gaan werken. In rap tempo sloten we ook Rotterdam en Tilburg aan. Inmiddels hebben we één centrale finance afdeling in Rotterdam en voorzien we alle vestigingen van onze diensten.

Eigenlijk een kleine stap

Het is allemaal best wel snel gegaan. De collega’s op de vestigingen hebben er weinig van gemerkt. De te fiatteren facturen ontvangen ze nog steeds op dezelfde wijze. Vanaf hun eigen werkplek werken ze met ons samen.

‘Pas als de factuur door iedereen is goedgekeurd
wordt deze klaargezet voor betaling. Nooit eerder!’

Nog meer over het SSC bij Truckland

Integratie met FIS2000

Aan overtypen hebben we een gruwelijke hekel. Zonde van onze tijd. Het ERP-pakket FIS2000 bewijst al vele jaren haar diensten. De nieuwe Transaction Robot van DDi was gelukkig snel aangesloten op dit systeem.

Migreren administraties

In de eerste plaats hebben we alle losse administraties samengevoegd. Daarna zijn we gaan kijken naar de verschillen tussen de procuratieprocessen. Door links en rechts wat aan de knoppen te draaien, kwamen we snel tot een nieuw model.

Decentraal autoriseren

De processen zijn nu meer transparant geworden. Vanuit het SSC weten we precies wie verantwoordelijk is voor welke factuur. Inmiddels hebben we de Transaction Robot hierop ingewerkt. Deze stuurt nu automatisch al onze procuratieprocessen aan.

Notificeren en herinneren

Het SSC bracht automatisch een stuk professionalisering met zich mee. Zo hebben we de Transaction Robot meegegeven dat-ie keurig netjes dagelijkse notificaties en individuele reminders via de e-mail stuurt.

Nog meer informatie over factuurverwerking bij Truckland Nederland?
Bel ons dan even: 088 567 2000

Over Truckland Nederland

Truckland is een begrip binnen de markt voor bedrijfsvoertuigen met in totaal 14 vestigingen in Nederland, België en Spanje. De Truckland bedrijven bieden een compleet pakket aan wegtransportoplossingen. Binnen de Truckland bedrijven hecht men er waarde aan om alle klanten en medewerkers respectvol en ongedwongen te behandelen. Truckland dient als verlengstuk van de klanten. Door de schaalgrootte bieden zij een sluitend portfolio, ondersteund door professionele continue getrainde teams.

Ik help je verder met de digitale transformatie van je administratie Laten we kennismaken

T 088 567 2000